tirsdag 28. februar 2017

Oljebarna anmeldelse

«Oljebarna» er en dokumentar som tar for seg hvordan det er å vokse opp i oljenasjonen Norge og hva dette innebærer på godt og vondt. Serien dekker ulike aktuelle samfunnsspørsmål og temaer som blogg, kropp, NAV-ing, penger, makt, kjærlighet, festing og YOLO (You Only Live Once) og av hovedrollene møter vi blant annet en playboy, festglad ungdom, sterkt religiøse, en rapper, en tatovør og en blogger.

Serien er svært omfattende og lærerik mens den gir et innblikk inn i generasjonen «Oljebarnas» hverdag, på en underholdende måte. Skuespillerne, eller deltagerne, spiller og presenterer seg selv og deres livsstil, opplevelser og erfaringer. Dette gir selvfølgelig en svært realistisk følelse og forståelse av temaene som blir presentert. Teknisk er episodene godt laget, de har en akkurat passe lengde, da de varer rett rundt et kvarter hver. Det er lett å henge med, episodene inneholder ingen dødpunkt eller overforklaringer av situasjoner slik at man sklir ut av hendelsen. Vi møter alltid to sider av temaer, som ofte er klare kontraster mot hverandre, dette hjelper oss med å forstå både det gode og det vonde seriens temaer innebærer og medfører, samtidig mens den åpner opp for at seeren kan skape sin personlige oppfatning og mening. Musikken og lydbruken hjelper svært på framheving av stemning, også på blant annet hvor alvorlig, sørgelig eller humoristisk den enkelte skal framstå.


Serien falt i smak, og er absolutt å anbefale, samme hvor mye (du tror) du vet om generasjonen! Produksjonen får en soleklar 6er, da den dekker aktuelle og viktige samfunnsspørsmål og temaer!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar